Τύποι και Στυλ Ακουστικών Βαρηκοΐας

Ακριβώς όπως όλοι είμαστε διαφορετικοί, έτσι είναι και τα ακουστικά βαρηκοΐας μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάνω από 30 διαφορετικά στυλ και μοντέλα για να επιλέξετε από τους κορυφαίους κατασκευαστές. Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα προγραμματιστούν για τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες ακοής και θα κατασκευαστούν για να ταιριάζει απόλυτα στα αυτιά σας.

Οι 5 πιο συνηθισμένοι τύποι ακουστικών βαρηκοΐας είναι οι εξής:

Πλήρως Ενδοκαναλικό (CIC)

Κατασκευάζεται στα χαρακτηριστικά του αυτιού σας ώστε να χωρά βαθιά μέσα στο κανάλι του αυτιού σας. Τα CIC είναι τα μικρότερο και λιγότερο ορατά ακουστικά βαρηκοΐας. Επειδή είναι εξολοκλήρου μέσα στο αυτί, βοηθά ώστε να περιορίζεται αρκετά ο θόρυβος του ανέμου. Τα CIC είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού έως και σοβαρού βαθμού.

Ενδοκαναλικό (ITC)

Τοποθετούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος στο κανάλι του αυτιού σας και είναι σχεδόν αόρατα. Τα ITC είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα CIC ώστε να έχουν περισσότερες δυνατότητες όπως ασύρματη σύνδεση, ρυθμιστή έντασης κτλ. Τα ITC είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού εώς και σοβαρού βαθμού.

Μέσα στο Αυτί (ITE)

Εφαρμόζονται στο εξωτερικό μέρος του αυτιού σας. Το μέγεθός τους τα καθιστά ορατά σε σχέση με τα μικρότερα μοντέλα, αλλά το μέγεθός τους εξυπηρετεί ώστε να είναι ευκολότερος ο χειρισμός τους. Τα ITC είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού έως και σοβαρού βαθμού.

Μινι-Οπισθωτιαία (Mini-BTE)

Μικροσκοπικά οπισθωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας που κρύβονται πίσω από το αυτί σας και αφήνουν το κανάλι του αυτιού σας ανοιχτό. Εξυπηρετούν ώστε να αποφεύγεται η αίσθηση φραγής του αυτιού σας. Τα Mini-BTE είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού εώς και σοβαρού βαθμού.

Κλασικό Οπισθωτιαίο (BTE)

Πρόκειται για ακουστικά βαρηκοΐας που τοποθετούνται πίσω από το αυτί και εφαρμόζουν στο αυτί με εκμαγείο που είναι στα μέτρα του αυτιού σας. Τα BTE διαφέρουν σε μέγεθος ανάλογα με τις ανάγκες τις ακοής σας και των χαρακτηριστικών που επιθυμείτε. Είναι τα ισχυρότερα ακουστικά βαρηκοΐας και είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους απώλειας ακοής από μικρή έως και πολύ σοβαρή.