Τύποι απώλειας ακοής;

EARplus

Ακριβώς όπως όλοι είμαστε διαφορετικοί, το ίδιο συμβαίνει και με την απώλεια ακοής. Ένας ακοοπροθετιστής της Earplus θα σας εξηγήσει τους διάφορους τύπους απώλειας ακοής και με τη συμβολή σας, να βρείτε μία λύση που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας. Θα σας εξηγήσει τις τεχνικές πτυχές και την αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων που μπορεί να έχετε.

Με απλά λόγια, προβλήματα που εντοπίζονται σε διαφορετικά μέρη του αυτιού θα έχουν ως αποτέλεσμα και διαφορετικό τύπο απώλειας ακοής.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους τρεις τύπους και μερικές από τις αιτίες και τα συμπτώματά τους:

Βαρηκοΐα Αγωγιμότητας

Απώλεια ακοής αγωγιμότητας παρουσιάζεται όταν ο ήχος δεν μπορεί να φτάσει στο εσωτερικό αυτί λόγω προβλημάτων στο εξωτερικό και / ή μέσο αυτί. Εάν πάσχετε από αυτό, μπορεί να έχετε συχνά την αίσθηση της πίεσης ή πληρότητας στα αυτιά σας και να έχετε δυσκολία ακοής αμυδρών ήχων. Οι πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν απόφραξη του καναλιού του αυτιού με κερί, ωτοσκλήρυνση του μέσου αυτιού, εξωτερική ωτίτιδα ή ενσφήνωση ξένων σωμάτων στο κανάλι του αυτιού. Αυτός ο τύπος απώλειας ακοής μπορεί συνήθως να διορθωθεί με ιατρική ή χειρουργική επέμβαση.

Νευροαισθητήριος Βαρηκοΐα

Η Νευροαισθητήριος απώλεια ακοής συμβαίνει όταν υπάρχει βλάβη στο έσω αυτί.Εάν πάσχετε από αυτό, μπορεί να έχετε συχνά δυσκολία στην κατανόηση ομιλίας,ειδικά όταν υπάρχει θόρυβος στο περιβάλλον. Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα που συνδέεται με αυτό τον τύπο είναι οι εμβοές, ή κουδούνισμα στα αυτιά. Η νευροαισθητήριος βαρηκοΐα μπορεί να προκληθεί εκ γενετής, από ωτοτοξικά φάρμακα, γενετικούς λόγους, ιούς, τραύμα στο κεφάλι, με τη γήρανση ή την έκθεση σε θόρυβο. Σε γενικές γραμμές, η προτιμώμενη λύση για νευροαισθητήριο απώλεια ακοής είναι η εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας.

Μικτή Βαρηκοΐα

Μικτή απώλεια ακοής εμφανίζεται όταν υπάρχει ένα πρόβλημα στο εσωτερικό αυτί σας καθώς και στο έξω ή μέσο αυτί. Είναι ένας συνδυασμός νευροαισθητηρίου και αγώγιμου βαρηκοΐας.

Ένας ακοοπροθετιστής της Earplus θα σας βοηθήσει να καταλάβετε από ποιο τύπο βαρηκοΐας πάσχετε και θα σας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για το πρόβλημά σας.

Ζητηστε ραντεβου