Προστασία Ακοής

EARplus

Η ακοή σας είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που χρειάζεται την προστασία σας.

Το γνωρίζατε ότι εώς και το ένα τρίτο της απώλειας ακοής μπορεί να προληφθεί με την κατάλληλη προστασία της ακοής και λαμβάνοντας μερικές απλές προφυλάξεις;

Στην Earplus, θέλουμε να σας βοηθήσουμε ώστε να απολαμβάνετε την ακοή σας για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι εφικτό ακολουθώντας αυτές τις 4 απλές συμβουλές:

Αποφύγετε δυνατούς θορύβους

Ο θόρυβος είναι μια πρωταρχική αιτία απώλειας της ακοής, επομένως πρέπει να προστατεύετε την ακοής σας από την έκθεση σε δυνατούς ήχους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Εάν εργάζεστε σε ένα χώρο όπου ο θόρυβος είναι σε υψηλά επίπεδα ζητήστε από τον εργοδότη σας να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε επαρκώς την ακοή σας, σύμφωνα με τους κρατικούς κανονισμούς.

Να φοράτε ωτοασπίδες, όταν χρησιμοποιείτε θορυβώδη μηχανήματα (χλοοκοπτικές μηχανές, αλυσοπρίονα, κλπ.) ή όταν συμμετέχετε σε θορυβώδεις δραστηριότητες (συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις κλπ.).

Στο σπίτι, χαμηλώστε την ένταση στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, και στις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

Μειώστε τον αριθμο των θορυβωδών συσκευών που λειτουργούν ταυτόχρονα στο περιβάλλον σας.

Προσοχή όταν παίρνετε φάρμακα και άλλες ουσίες

Το αλκοόλ και ο καπνός είναι δύο πράγματα που μπορούν να βλάψουν την ακοή σας. Επίσης, υπάρχουν πολλά φάρμακα που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με προσοχή, ιδιαίτερα ορισμένα αντιβιοτικά. Ρωτήστε το γιατρό σας για πιθανές παρενέργειες στην ακοή σας από φάρμακα που σας έχει δώσει.

Άμεση θεραπεία των λοιμώξεων του αυτιού

Θα πρέπει να αποφεύγετε τις μολύνσεις των αυτιών και να αναζητάτε άμεση θεραπεία για να αποφύγετε μακροπρόθεσμες βλάβες. Μπορούν να αποτελέσουν δυνητικά επικίνδυνες, ιδιαίτερα στα παιδιά.

Προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις

Η απώλεια της ακοής, όπως και άλλες παθήσεις, μπορεί να διορθωθεί ή υποβοηθηθεί όταν ανιχνεύεται το συντομότερο δυνατόν. Μετά την ηλικία των 30, είναι προτεινόμενο να εξετάζετε την ακοή σας περιοδικά εφ’όσον έχετε εκτεθεί σε δυνατό ή παρατεταμένο θόρυβο ή ήδη γνωρίζετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα ακοής. Η ετήσια εξέταση της ακοής σας αποτελεί μια σωστή λύση.

Ίσως να βρίσκεστε εδώ επειδή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο σας έχει εκφράσει ότι μπορεί να υποφέρετε από απώλεια ακοής. Πολλά άτομα γνωρίζουν κάποιον με απώλεια ακοή και πολλοί από αυτούς έχουν τις ίδιες εμπειρίες που ενδεχομένως έχετε και εσείς: δυσκολία συνομιλίας μέσω τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως, δυσκολία κατανόησης των ομιλιών στην τηλεόραση.

Ζητηστε ραντεβου